Könyvek - Máté G. Péter

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Máté G. Péter
könyvei

Valamennnyi ingyen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár ( http://mek.oszk.hu ) hivatalos oldaláról


A Lopott éjszakák és A szakállas angyal mindennapjainkról, a férfi-nő kapcsolatokról, szerelemről és testiségről, gyerekeinkről szól. A rövid olvasmányos történetekben szinte mindenki ismerősre lel. Bekukkanthat az ifjú pár hálószobájába, konyhájába, vagy részese lehet az idős házaspár nosztalgikus, bár cseppet sem erotikamentes beszélgetésének. A történetekből nem hiányzik az érzelem, de a humor sem.

A Láthatatlan lények igazi újságírói könyv. A Vasárnapi Fejér Megyei Hírlapban 2004-2008 között megjelent jegyzetek többségét, összesen 100 írást tartalmaz. Összességében a négy izgalmas év furcsaságaira, ritka örömeire reagál. Mottója: Nem haldoklunk, mi így élünk!

A Vészcsengő a Láthatatlan lények folytatása, a következő három év, vagyis 2009-2011 közötti viselt dolgaink tükörképe. Az írások egyharmada a Vasárnapi Fejér Megyei Hírlapban, nagy többségük a Vétó-ban a www.v-to.info című e-lapban jelent meg. Mottója: Minden úgy van jól, ahogy van.

A Józsefváros hercegnője visszatérés a gyökerekhez, a novellákhoz, bár ezúttal néhány elbeszélés is belekerült a könyvbe. Szó van benne humorról, szerelemről, sportról, kalandokról. Szórakoztató, elgondolkodtató olvasmány, amivel a szerzőnek nem is volt más célja.

A Hibázók és bűnözők a 2011 és 2013 közötti két izgalmas és ellentmondásos időszak társadalmi, politikai történéseire keresi és véli megtalálni a válaszokat. Lehet a szerző megállapításaival egyetérteni, vagy éppen az olvasó beállítottsága okán vitatkozni vele. Csak unatkozni nem lehet olvasás közben.

A Csak fuss! ismét egy novelláskötet, közel félszáz nevettető, bosszantó és szomorú írással. Az ötperces történeteket, ha akarjuk, magunkra vesszük, ha nem, hát jókat nevetünk mindazokon, akikre találónak érezzük a leírtakat. Ezúttal sem akart mást a szerző, mint, hogy kellemes, vagy éppen gondolkodásra késztető írásokat adjon olvasói kezébe.

A Lopott éjszakák hangoskönyv formában az első ilyen jellegű munkája a szerzőnek, amely legkorábbi novelláskötete történeteinek egy részét tartalmazza, a szerző előadásában.

A Véres galamb a 2013 és 2015 vége között megjelent jegyzetek gyűjteménye. Az olvasót végigviszi e két igencsak ellentmondásos év történelmén a mindannapok egy-egy eseményének tükrében.

A szakállas angyal hangoskönyv az azonos című novelláskötet novelláinak válogatása a szerző felolvasásában.

Az Eldobott asszony hangoskönyv novellák válogatása a Józsefváros hercegnője című kötetből, a szerző felolvasásában.

A Hódító zsebszörnyek a 2015 decemberétől 2017 első felének végéig megjelent jegyzetek gyűjteménye. Másfél izgalmas év a magyar mindannapokban, ahogy azt a szerző látta, megélte.

A Nász apróban a 2017 közepétől 2018 végéig tartó időszakban megjelent 75 jegyzetet tartalmazza és mindennapi göndjainkról, örömeinkről, aggodalmainkról szól.

A Láthatatlan lények című kötetet már ismerheti az olvasó, ezúttal a szerző a 2004 és 2008 között napvilágot látott írásaiból azokat dolgozta fel hangoskönyv formájában, amelyek időt állóak és mindmáig - olykor sajánálatos módon - aktuálisak.

A Földönkívüliek vacsorája hangoskönyv, válogatás a szerző 2008 és 2011 között a nyomtatott és elektronikus sajtóban, valamint a Vészcsengő című kötetében megjelent rövid írásaiból. 

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz