Könyvek - Máté G. Péter

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Máté G. Péter
könyvei

Valamennnyi ingyen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár ( http://mek.oszk.hu ) hivatalos oldaláról


A Lopott éjszakák és A szakállas angyal mindennapjainkról, a férfi-nő kapcsolatokról, szerelemről és testiségről, gyerekeinkről szól. A rövid olvasmányos történetekben szinte mindenki ismerősre lel. Bekukkanthat az ifjú pár hálószobájába, konyhájába, vagy részese lehet az idős házaspár nosztalgikus, bár cseppet sem erotikamentes beszélgetésének. A történetekből nem hiányzik az érzelem, de a humor sem.

A Láthatatlan lények igazi újságírói könyv. A Vasárnapi Fejér Megyei Hírlapban 2004-2008 között megjelent jegyzetek többségét, összesen 100 írást tartalmaz. Összességében a négy izgalmas év furcsaságaira, ritka örömeire reagál. Mottója: Nem haldoklunk, mi így élünk!

A Vészcsengő a Láthatatlan lények folytatása, a következő három év, vagyis 2009-2011 közötti viselt dolgaink tükörképe. Az írások egyharmada a Vasárnapi Fejér Megyei Hírlapban, nagy többségük a Vétó-ban a www.v-to.info című e-lapban jelent meg. Mottója: Minden úgy van jól, ahogy van.

A Józsefváros hercegnője visszatérés a gyökerekhez, a novellákhoz, bár ezúttal néhány elbeszélés is belekerült a könyvbe. Szó van benne humorról, szerelemről, sportról, kalandokról. Szórakoztató, elgondolkodtató olvasmány, amivel a szerzőnek nem is volt más célja.

A Hibázók és bűnözők a 2011 és 2013 közötti két izgalmas és ellentmondásos időszak társadalmi, politikai történéseire keresi és véli megtalálni a válaszokat. Lehet a szerző megállapításaival egyetérteni, vagy éppen az olvasó beállítottsága okán vitatkozni vele. Csak unatkozni nem lehet olvasás közben.

A Csak fuss! ismét egy novelláskötet, közel félszáz nevettető, bosszantó és szomorú írással. Az ötperces történeteket, ha akarjuk, magunkra vesszük, ha nem, hát jókat nevetünk mindazokon, akikre találónak érezzük a leírtakat. Ezúttal sem akart mást a szerző, mint, hogy kellemes, vagy éppen gondolkodásra késztető írásokat adjon olvasói kezébe. A kötet hangoskönyvként is meghallgatható.

A Lopott éjszakák hangoskönyv formában az első ilyen jellegű munkája a szerzőnek, amely legkorábbi novelláskötete történeteinek egy részét tartalmazza, a szerző előadásában.

A Véres galamb a 2013 és 2015 vége között megjelent jegyzetek gyűjteménye. Az olvasót végigviszi e két igencsak ellentmondásos év történelmén a mindannapok egy-egy eseményének tükrében.

A szakállas angyal hangoskönyv az azonos című novelláskötet novelláinak válogatása a szerző felolvasásában.

Az Eldobott asszony hangoskönyv novellák válogatása a Józsefváros hercegnője című kötetből, a szerző felolvasásában.

A Hódító zsebszörnyek a 2015 decemberétől 2017 első felének végéig megjelent jegyzetek gyűjteménye. Másfél izgalmas év a magyar mindannapokban, ahogy azt a szerző látta, megélte.

A Nász apróban a 2017 közepétől 2018 végéig tartó időszakban megjelent 75 jegyzetet tartalmazza és mindennapi göndjainkról, örömeinkről, aggodalmainkról szól.

A Láthatatlan lények című kötetet már ismerheti az olvasó, ezúttal a szerző a 2004 és 2008 között napvilágot látott írásaiból azokat dolgozta fel hangoskönyv formájában, amelyek időt állóak és mindmáig - olykor sajánálatos módon - aktuálisak.

A Földönkívüliek vacsorája hangoskönyv, válogatás a szerző 2008 és 2011 között a nyomtatott és elektronikus sajtóban, valamint a Vészcsengő című kötetében megjelent rövid írásaiból. 

A Józsefváros hercegnője. Olyan mint az egyszeregy, Apatitok hangoskönyv, a szerző három elbeszélésével, bennük titkokkal, szerelmekkel, nyomozásokkal.

A Baj van Rozikám? című hangoskönyv két elbeszélést tartalmaz. A címadó történet egy hatvanon túl járó " ifjú" pár szerelmének buktatóiról, a második egy fiatal pár sorsának happy endjéig (?)  vezető történésekről szól.

Az Ártó hatalmak cím kötet 2018 végétől 2020 márciuság tartó időszak közéleti történéseinek szubjektív lenyoma, az ebben az időszakban íródott és megjelent jegyzetek gyűjteméne.

A Reggeli nap három szórakoztató, elgondolkodtaó szerelmi történet elbeszélése.

A Rosszakaró marslakók egy, a koronavírus-járvány első nyolc hónapjának sokféle bizonytalanságát, újdonságát, kényszerű helyzeteit bemutató, felidéző jegyzetek, publicisztikák gyűjteménye.

Az Éjfél előtt egy perccel című könyv a 21. század harmadik évtizedének első évét, egy különleges, a koronavírus-járványtól terhelt, igen zaklatott világ történéseit egyéni látásmóddal bemutató írások gyűjteménye.

A Bűnös majmok című köny egy igen furcsa év keresztmetszetét mutatja meg. A cseppet sem vidám esztendőben született írások hol komolyan, hol iróniával fűszerezetten kritikusak, azúttal is szigorúan magánvéleményként.

A Vice versa egy újabb novelláskötet vidám, szomorú, elgondolkodtató, vagy éppen megvitatható történetekkel. A humor és irónia ezúttal sem hiányzik az embermesékből, ahogy a jövőbe vetett hit sem.

Az Idegállapot a nagyon is zaklatott világunk történéseit mutatja be sajátos szemszögből. A rövid írásokból nem hiányzik az irónia, ahogy a néha furcsa végkövetkeztetés sem.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz  "